Cum sa obtii idei de articole in 30 de minute

Cum sa obtii idei de articole in 30 de minute

In ultima perioada am avut cateva intalniri cu oameni ce au pornit o afacere dintr-o pasiune sau o abilitate pe care o au. Afacerea a fost inceputa cu 1 an sau 2 in urma si au depasit perioada de entuziasm. Unii au renuntat dar mai sunt si altii care vor sa mearga in continuare.
 
Acestia tot imi spuneau ca nu stiu ce sa mai scrie pe site. Asa ca am facut un brainstorming cu ce intrebari ai putea sa iti pui astfel incat sa gasesti idei pentru articole pe site-ul tau.

Intrebari pentru a genera idei de articole

 
Ce te pasioneaza cel mai mult in domeniul tau de activitate? Este un mod de abordare al acestui domeniu care te face sa fii entuziasmat? Care este cea mai buna calitate a ta? Cu ce preferi sa iti petreci cel mai mult din timpul tau?
 
Cum ai inceput aceasta activitate? Fiecare intra intr-o anumita nisa in mod diferit. Ce te-a interesat cel mai mult? Care este pregatirea ta?
 
Care sunt cele mai comune greseli pe care oamenii din nisa ta le fac?  Ce ii face pe oamenii din nisa ta sa dea faliment sau sa isi piarda interesul pentru afacere?
 
Care sunt cele mai importante 10 lucruri pe care le-ai invatat in domeniul tau de activitate? Ce greseli ai facut si ce ai invatat din ele, si ar putea sa il ajute pe cititorul tau?
 
Care sunt acele intrebari pe care clientul tau ideal ar trebui sa si le puna si nu le pune?
 
Ce spun expertii din domeniul tau de activitate? Care sunt acele studii recente care s-au facut in domeniul tau, care indica un anumit trend sau ceva ce merita mentionat astfel incat sa aduca o imbunatatire in viata/activitatea potentialilor tai clienti?
 
Care este cea mai mare provocare pe care ai avut-o in activitatea ta si cum definesti succesul in acest domeniu de activitate?
 
Care sunt cele mai importante persoane din nisa ta? Poti urmari ce spun din postura de expert despre domeniul tau si sa scrii acest lucru sau le poti face un interviu legat de de subiectele de interes pentru audienta ta.
 
Care sunt noutatile din domeniu? Oamenii cauta in fiecare zi noutati. Ceva interesant care sa le atraga atentia si care sa le schimbe ziua.
 
Ai un subiect de succes pe care vrei sa il impartasesti cu audienta ta? Sau poate ai un esec de succes prin care arati oamenilor ca esti ca ei si indirect creezi relatie.
 
Acum ce trebuie sa faci este sa iei o coala de hartie si ceva de scris pentru a raspunde la cele 10 intrebari de mai sus. Nu te limita doar la acestea. Daca iti vin si alte idei noteaza-le si apoi poti sa le abordezi in articole viitoare.
Spune-mi daca ai reusit sa avansezi in gasirea unor idei de articole si daca astfel de materiale te ajuta pentru dezvoltarea afacerii tale.
 
Cu drag,
Ninel
Despre Autor
Ninel Decu
Am 15 ani experienta in marketing si vanzari de servicii. Scriu despre marketing online, WordPress, cum sa pornesti o afacere de la zero. Sunt cofondator al firmei ServHost specializata in servicii de hosting pentru platforma WordPress cat si realizarea de bloguri, site-uri si magazine online pe aceasta platforma. Am fost implicat in peste 400 de proiecte care au pornit de la zero sau pe care le-am ajutat sa creasca de la un anumit nivel.

Lasă un comentariu

shares