RoTLD va introduce plata anuala a domeniilor .ro incepand cu 1 martie 2018

RoTLD va introduce plata anuala a domeniilor .ro incepand cu 1 martie 2018

Buna,

Nu stiu daca esti la curent cu faptul ca anul acesta Registrul Român de domenii .ro – RoTLD va introduce plata anuala a domeniilor .ro.

Ce inseamna acest lucru? Daca ai un domeniu cumparat pe perioada nedeterminata va trebui sa il platesti anual incepand cu 01.03.2018. In acest moment suntem singura tara din Europa care mai avea posibilitatea de achizitionare a domeniilor “pe viata”. In consecinta ne vom alinia la politica europeana in acest domeniu.

Care sunt motivele acestei schimbari:

1. Aceste sume vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor initiale de inregistrare a domeniilor dar si ulterior pentru pentru acoperirea costurilor zilnice de menținere în funcțiune a înregistrării, cum ar fi: costurile pentru sistemul de nameservere, costuri pentru sistemul de înregistrare, costuri pentru serverul WHOIS, costuri pentru serviciul de „help desk”, costuri de dezvoltare hardware și software, costuri de întreținere și service, precum și costuri pentru asigurarea unei mai bune securități.

2. Un avantaj ar fi ca vor putea deveni eligibile domenii “.ro” cumparate incepand cu anul 1993 de catre firme care nu mai exista sau persoane care nu mai folosesc aceste domenii.

3. Tariful de înregistrare și mentenanță anuală a unui domeniu „.ro” se stabilește, la o valoare de referință pentru Registrul de domenii .ro și asigură atât serviciul de înregistrare cât și o perioadă de 5 ani de utilizare în condiții de securitate. După expirarea perioadei de 5 ani, se va achita anual o valoare de referință pentru Registrul de domenii .ro, necesară păstrării serviciului de utilizare a domeniului .ro în condiții de siguranță.

4. Pentru numele de domenii „.ro” înregistrate înainte de data de 01.07.2012, deținătorii dreptului de utilizare au obligația de a achita tariful de mentenanță anual în intervalul 01.07.2017-01.10.2017.

5. Pentru domeniile „.ro” înregistrate în intervalul 01.07.2012 – 01.07.2017, tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării.

RoTLD va transmite informații și instrucțiuni importante la adresa de e-mail a deținătorului dreptului de folosință cu privire la introducerea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”.

Este important sa actualizezi datele de contact din sectiunea de administrare www.rotld.ro -> Administrare domenii.

Acorda prioritate maxima aceste informatii, pentru ca vei risca sa pierzi domeniul daca nu il platesti in termenul mentionat in informarea pe care o vei primi de la RoTLD.

About the Author
Ninel Decu
Am 15 ani experienta in marketing si vanzari de servicii. Scriu despre marketing online, WordPress, cum sa pornesti o afacere de la zero. Sunt cofondator al firmei ServHost specializata in servicii de hosting pentru platforma WordPress cat si realizarea de bloguri, site-uri si magazine online pe aceasta platforma. Am fost implicat in peste 400 de proiecte care au pornit de la zero sau pe care le-am ajutat sa creasca de la un anumit nivel.

One thought on “RoTLD va introduce plata anuala a domeniilor .ro incepand cu 1 martie 2018

  1. Daniela Floroiu - 23/04/2017 at 9:22 am

    Mulțumesc mult pentru informare. Auzisem ceva, dar credeam că e doar un zvon.

    Reply

Leave a Reply

shares