Numele de domeniu are o influență covârșitoare în dezvoltarea afacerii tale. Iată de ce este important fie să apelezi la sfatul unui specialist, fie să te documentezi temeinic înainte să achiziționezi un nume de domeniu. În acest ghid îți vom oferi informațiile esențiale, practice dar și tehnice cu explicațiile de rigoare, care să te ghideze în alegerea numelui tău de domeniu de succes.

Avantajele alegerii unui nume de domeniu de succes sunt covârșitoare. Un nume de domeniu bine ales îți va reprezinta afacerea și te va ajuta la promovarea ei pe Internet.

În plus, un nume de domeniu care conține un cuvânt cheie tastat într-un motor de căutare îți poate aduce un trafic rapid încă din faza în care nu ești cunoscut pe piață.

Îți voi da un exemplu.

Pentru compania SC Servicii Hosting SRL am ales numele de domeniu disponibil în acel moment ​https://www.servhost.ro care este de fapt un acronim de la Servicii Hosting.

Mă adresez pieței din România, prin urmare am ales extensia geografică .ro în favoarea extensiilor universale: .com, cea mai răspândită în întreagă lume, sau a altor extensii: .net, .org sau .biz. Acest nume de domeniu mi-a permis o poziționarea rapidă pe piață serviciilor de hosting.

shares