Specificam ca Termenii si Conditiile prezentate in continuare au valoare de contract si servesc ca baza legala privind prestarea serviciilor de gazduire web, inregistrare, rezervare sau prelungire domenii web.

Prezenta conventie privind “Termeni si conditii de utilizare a serviciilor de web hosting – inregistrare domenii”, stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa site-ul ServHost.ro, ori poate utiliza in orice mod serviciul de gazduire sau inregistrare domenii, si are valoarea unei conventii incheiate intre S.C. Servicii Hosting S.R.L. (denumit in continuare “furnizor”), in calitatea sa de proprietar si administrator al site-ului, si de furnizor al serviciului, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv serviciile (denumit in continuare “utilizator sau client”).

Scopul colectarii datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum si inregistrarea domeniilor web in numele clientilor si conform comenzilor, dar si in scopuri de marketing si publicitate desfasurate de firma SC Servicii Hosting SRL.

Neacceptarea oricarei prevederi din aceasta conventie atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea site-ului ori utilizarea in orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a site-ului, deschiderea unui cont la ServHost.ro ori utilizarea in orice mod a serviciului constituie o acceptare in intregime a conventiei si a oricarei prevederi din aceasta, inclusiv a oricaror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fara restrictii de catre furnizor, fara a fi necesara nici o alta formalitate.

1. Politica de continut

Este interzisa publicarea pe serverele furnizorului de continuturi sau trimiteri (links) catre astfel de continuturi care:

1.1 incalca ori prejudiciaza in orice mod drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane ori alte drepturi;

1.2. au continut obscen sau pornografic sau de natura violenta;

1.3. au continut defaimator sau calomnios;

1.4. au continut cu caracter rasial ori discriminatoriu;

1.5. contin virusi, cai troieni sau altele similare;

1.6. contin software piratat sau se adreseaza celor care pirateaza software ori practica orice activitati similare.

Este de asemenea interzisa utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

2. Scripturi interzise

– Scripturi pentru proxy, anonimizator,

– Scripturi pentru IRC,

– Scripturi de top siteuri,

– Scripturi de jocuri online ( se exclud joculete in flash ),

– Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat,

– Torrent tracker,

– Chat room-uri care consuma excesiv resurse si chaturi WAP,

– PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi.

2.1  Orice incercare de a aduce prejudicii serverelor sau clientilor este strict interzisa.

2.2 Orice activitate care afecteaza buna functionare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limiteaza la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente si/sau de durata ) va fi considerata abuz si va fi apreciata ca o incercare de prejudiciere a celorlalti clienti colocati.

2.3 Consumul maxim acceptat pentru siteuri este de 5 % CPU , 5% MEM si 1.5% MYSQL, iar procesele pot sa consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

3. E-mail

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricarui site utilizand serverele noastre sau prin servere ale unor terti pentru promovarea oricarui site gazduit de noi va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje, si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste.

Fiecare cont de gazduire este limitat, astfel incat sa nu permita trimiterea a mai mult de 50 de email-uri intr-un interval de 60 de minute. Aceasta politica (restrictie) este necesara pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masiva de email-uri determina consumarea masiva a resurselor unui server, aceasta avand un impact negativ asupra calitatii serviciilor receptionate de clienti. Incalcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediata a contului de gazduire.

4. Utilizarea resurselor

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse de pe server vom contacta clientul respectiv pentru a discuta in aceasta privinta. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila, pentru a mentine buna functionare a serverului.

Clientii pot sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel nefunctionarea sau suspendarea contului.

Pachetele de gazduire care ofera trafic necontorizat nu pot gazdui fisiere cu o marime mai mare de 500 MB, nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de gazduire gratuita, WordPress MU. Pachetele de gazduire cu resurse de spatiu, trafic, sau domenii necontorizate sunt pentru o utilizare in limita resurselor serverului CPU, MEM, disk; permise conturilor de gaduire shared, si in limita de banda de 20 Mb/s.

Prin utilizarea sistemului CloudLinux conturile de gazduire shared sunt limitate la un anumit nivel de resurse cum ar fi : 20 de procese simultane, 256MB RAM sau 20% CPU pentru procesele facute de site. Aceste limite pot varia in functie de pachetul de gazduire utilizat in functie de nivelul de resurse pentru care este recomandat, astfel:

Pachetul Basic este recomandat pentru un nivel de maxim 15% CPU, 10 procese simultane si maxim 100 MB RAM

Pachetul Business Silver este recomandat pentru un nivel de maxim 20% CPU, 15 procese simultane si maxim 200MB RAM

Pachetul Business Gold este recomandat pentru un nivel de maxim 25% CPU, 20 procese simultane si maxim 300MB RAM

Pachetul Business Platinum este recomandat pentru un nivel de maxim 40 % CPU, 25 de procese simultane si maxim 400 MB RAM

Clientii care depasesc nivelul de consum pentru o perioada mai mare de cateva zile vor fi anuntati de catre departamentul tehnic in vederea optimizarii siteului sau pentru trecerea la un plan compatibil cu nivelul de consum efectuat.

5. Responsabilitatea clientului

Clientul este responsabil pentru actualizarea informatiilor de contact din panoul de control facturare, atunci cand este necesar. Noi nu putem fi trasi la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare.

Clientul este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile.

6. Raspundere limitata

Nu putem fi considerati responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord sa garanteze si sa ne considere nevinovati in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declara ca intelege si accepta ca in orice situatii in care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totala a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv si care ar putea fi achitate de furnizor nu va putea depasi in nici un mod si in nici un caz suma totala a tarifelor (taxelor) achitate de catre utilizator furnizorului.

7. Backup

Backup-urile pentru serviciile de gazduire shared sunt facute de catre noi zilnic atat la fisiere, casute de email cat si la baza de date pe un server extern si sunt pastrate minim 7 zile. Totusi nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. Sfatuim toti clientii sa downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la optiunea Backup.

Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite ca urmare a actiunilor utilizatorilor sau datorita erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre Cpanel.net.

8. Garantia uptime

Serviciul oferit de ServHost.ro garanteaza un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

Sunt exceptii urmatoarele:

– situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursa ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, actiuni ale autoritatilor legale.

– lucrari de intretinere anuntate sau in situatii critice, upgrade-uri ale serverelor.

– domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate ServHost.ro

– probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

9. Programe care ruleaza in Background

Nu permitem utilizarea programelor care ruleaza in continuu in background. Permitem programelor sa opereze in background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera in background.

10. Cron Jobs

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

11. Scripturi CGI

Scripturile CGI pot fi utilizate de catre clientii nostri fiind o parte inclusa in serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta in mod negativ performanta serverului sau integritatea retelei poate fi oprit fara preaviz.

12. Chat Room

Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecarui client pe serverele noastre datorita cerintelor deosebite ale acestor programe.

13. Instalari de servicii suplimentare

In cazul in care scriptul care doriti sa il folositi necesita activarea altor programe software pe server, ServHost.ro nu este obligat sa instaleze acele programe, decat in cazul in care considera ca activarea acestora ar influenta negativ stabilitatea sau securitatea serverului. In acesta intra si modificarea unor parametrii ale programelor folosite pe servere.

Orice cerere de upgrade la cont ( spatiu / trafic / alt pachet ) se face prin email sau ticket de suport cu cel putin 24 ore inainte de modificare. Nu ne asumam nici o raspundere daca nu se face upgrade la cont si se termina traficul siteului sau spatiul. Clientul poate verifica in permanenta resursele alocate in panoul de control – Cpanel.

14. Notificari si anunturi

ServHost.ro isi rezerva dreptul de a trimite notificari privind serviciile oferite precum si anunturi din partea unor terti, atunci cand acestea pot fi in folosul utilizatorilor.

15. Termene de plata si facturare

Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans fata de perioada de timp in care acestea sunt furnizate.

Toate facturile proforme se vor trimite prin email si o versiune printabila se va pune la dispozitia clientului in panoul de control. Clientii trebuie sa achite contravaloarea facturii in avans la inceputul fiecarei perioade de plata, in termen de 14 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme.

Clientii care doresc inchiderea unui cont de gazduire sau al oricarui serviciu achizionat trebuie sa trimita o notificare pe email sau fax cu cel putin 30 zile inainte de data scadenta, altfel factura emisa va trebui achitata pentru minim o luna.

Preturile afisate in Euro sunt calculate in RON la cursul BNR + 2 % din data comenzii, conform legislatiei toate facturile si platile sunt procesate in ROL. Pentru fiecare zi de intarziere a platii dupa data scandenta pentru facturile proforma de prelungire a pachetelor de hosting se percep penalizari de 0.5 % / zi .

In cazul in care se depasesc 30 de zile de neplata si contul este sters de pe server, clientul poate cere repunerea siteului dintr-un backup mai vechi; in cazul in care acest lucru va fi posibil se va taxa cu o suma de 25 Euro acest serviciu, doar daca s-a finalizat cu succes recuperarea siteului.

16. Regulile de inregistrare a domeniilor .RO

Momentan domeniile inregistrate pe perioada numita “pe viata” au o perioada de valabilitate de 5 ani, conform noilor reguli ROTLD. Aceste domenii .ro se inregistreaza in serviciul WHOIS pe datele clientului din comanda.

Domeniile .ro inregistrate pe perioada de 1 an, numite domenii .RO anuale, se inregistreaza in WHOIS cu datele registrandului, conform contractului de inregistrare al ROTLD pentru domeniile .ro anuale.

Domeniile .ro anuale se inregistreaza in cadrul unui pachet de servicii de dns, astfel pretul de inregistrare al domeniului include si un serviciu de dns.

Toate inregistrarile de domenii .RO se supun regulilor de inregistrare stabilite de catre ROTLD si se gasesc la linkurile de mai jos:

– http://rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/rules_ro.html

– http://rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/agreement_menu_ro.html

17. Suspendarea contului pentru neplata serviciilor

Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului in termen de 10 zile de la emiterea de catre furnizor a facturii proforma vor fi suspendate pana la confirmarea efectuarii platii sau pana la data efectuarii platii, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai dupa confirmarea efectuarii platii.

Furnizorul va putea redeschide conturile inchise pentru neplata tarifelor numai dupa plata integrala a tututor sumelor datorate de catre utilizator.

In cazul in care domeniul este suspendat sau sters pentru neplata sau pentru renuntare la servicii ServHost.ro va redirecta domeniul spre o pagina parcata pana administratorul domeniului isi va modifica serverele dns.

18. Modificari

Ne rezervam dreptul de a face adaugiri, anulari sau modificari in Termeni si Conditii, pachetele de gazduire, preturi si site oricand, informarea facandu-se prin intermediul siteului sau panourile de control ale clientilor.

shares